Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För sent skall syndarna vakna

En sak som förvånar mig är att landstingsledamöterna inte gjort sin läxa och satt sig in i det beslut som togs i juni, eftersom man nu går ut och säger att man inte hade en aning om hur resultatet skulle bli.

Annons

Det är nu 22 år sedan vi började kämpa för Sollefteå sjukhus. 1991 hade vi en jättedemonstration för sjukhuset.

Det är med stigande olust jag än en gång kan konstatera att landstinget utöver alla andra misstag ännu en gång har visat sin enorma inkompetens då man till och med desavouerar kunskapen som finns hos våra fantastiskt duktiga läkare och sjuksköterskor på Sollefteå sjukhus. Jag vill ge en verklig eloge till att samtliga läkare vågade trotsa sin arbetsgivare och för oss förklara hur det kommer att bli om förslaget genomförs som det är tänkt.

En sak som förvånar mig ännu mer är att landstingsledamöterna tydligen inte gjort sin läxa och satt sig in i det beslut som togs i juni, eftersom man nu går ut och säger att man inte hade en aning om hur resultatet skulle bli.

Har saker och ting hemlighållits eller hur är det? Någon från vårt område borde väl om man var osäker ha reserverat sig mot beslutet. Ven partipiskan så hårt att man inte vågade protestera? Att beslutet blev som det blev kanske inte är så förvånande eftersom majoriteten i fullmäktige kommer från Sundsvall och Timrå.

Nu när vi närmar oss tolvslaget har i alla fall några få fått kalla fötter och i sista stund börjat göra avbön. Hur skall Sundsvalls sjukhus kunna ta emot fler patienter då man redan i dag får böta en miljon kronor för dålig arbetsmiljö, men det kunde ha varit dubbelt eftersom arbetsmiljöverket krävde två miljoner i vite.

Läkarna i Sollefteå förklarade i sitt inlägg i TÅ 11/11 hur framtiden kommer att bli om förslaget går igenom. De flesta kommer att söka arbete på någon annan ort där man kan utvecklas i sitt yrke. Ingen kommer att söka tjänst på ett sjukhus som på sikt kommer att läggas ner.

Hur kan man besluta om ombyggnad av operationssalar för 15 miljoner kronor och när de är nästan klara stoppa bygget? Det är en skandal av stora mått. Finns det ingen på landstinget som har kompetensen att räkna plus och minus? Tala om resursslöseri.

Att under 22 år ständigt få höra att sjukhuset skall läggas ner ger ingen arbetsro för alla anställda på sjukhuset. Man kan fråga sig, vem vill flytta till Ådalen om inget sjukhus finns? Avståndet från Sollefteå till Sundsvall är faktiskt lika långt som från Sundsvall till Sollefteå.

Jag önskar av hela mitt hjärta att den fina lilla pärla som Sollefteå är skall finnas kvar och det skulle vara förödande för alla om sjukhuset läggs ner.

Kerstin Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons