Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För eller emot?

/

Annons

När pengar behövs för sjukvård och omsorg, då finns inga pengar, bara fortgående indragningar, mindre personal och besparingar på nödvändigt sjukvårdsmaterial.

Men pengar saknas inte för kungabesök och storstilade middagar på residensen för de kungliga och alla särskilt inbjudna. Jag är inte direkt emot kungahuset, men det borde finnas vett och sans när de ger sig ut på sina nöjesturnéer runt landet. Troligen lever dessa så högt över alla andra, att de är totalt omedvetna om samhället i övrigt.

Kan vi få reda på vad kungamiddagen i Härnösand kostade? Det borde kunna redovisas för den vanlige svensken som inte får det att gå ihop när lönekuvertet kommer eller för den som får ligga i blöta blöjor på sjukhemmen. Vad säger Elvy Söderström som var med på kalaset, var står du i frågan om kungahusets varande? Du är ju med och bestämmer över nedskärningen i omsorgen.

Prins Daniel kunde vi se tillsammans med sin stab på bästa plats i VM-arenan. Tog han pengarna ur egen ficka eller fick den vanlige arbetaren betala?

Dessa utgifter är naturligtvis småpengar i kungahusets försörjning och budget som varje år tillförs nya miljoner, men för den vanlige svensken är det överklassfasoner i sin prydno.

Behåll gärna kungahuset, men våra skattepengar som stödjer dem borde sänkas till någorlunda normala nivåer så att även dessa fick känna på när det måste sparas för att vi ska få den sjukvård och omsorg som gamla och sjuka är berättigade till.

Gunnar Fredriksson

I Bonässund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons