Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkomröstning för en hotelletablering på Kanaludden?

Jag har viss förståelse för att våra politiker försöker bromsa den negativa utveckling som drabbat och fortgår i Härnösand. Men inte till vilket pris som helst.

Annons

Hotellförespråkande politiker försöker via insändare på Allehanda.se den 2/12 övertyga Härnösandsbona om att i nuläget endast finns ett alternativ för placering av ett hotellbygge i Härnösand.

Hotellpolitikerna vill också att Härnösandsbona ska ansluta sig till deras tankegångar. Det kan kanske bli möjligt om vi kan få veta om och vilka tankegångar det funnits om andra alternativ och platser? Vilka kringkostnader kommunen totalt kommer behöva stå för innan det presenteras för en hotellinvesterare?

I insändaren talas det om simhallen. Kan det vara så att driften av simhallen måste till som morot för att en hotelletablering ska bli av?

Hotelldrakarna i Sverige är normalt ej intresserade av mindre städer typ Härnösand, då de tittar på den negativa utveckling staden haft sista seklet. Tyvärr fortsätter denna trend till förmån för Sundsvall, så jag kan tyvärr ej se att en hotelletablering i hundramiljonklassen är intressant.

Markområdet kring simhallen behöver och kan säkert utvecklas som närrekreationsområde för Härnösandsbona.

Hotellpolitikerna skriver också att höga arkitektoniska krav måste ställas, då är det ju redan uteslutet att bygga ett höghus på Kanaludden intill Östanbäcken.

Jag har ju viss förståelse för att våra politiker försöker nå varje halmstrå som sticker upp i hopp om att på något sätt försöka bromsa den negativa utveckling som drabbat och fortgår i Härnösand. Men inte till vilket pris som helst.

Låt Härnösandsbona tycka till genom en folkomröstning i samband med kommunalvalet i september 2014.

Ralf Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons