Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmord och fördrivning den slutliga lösningen?

Annons

Sharons plan består i att slå sönder allt som skulle kunna utgöra början till en palestinsk stat, krossa de självständiga delarna av den palestinska ekonomin och göra livet outhärdligt för den palestinska befolkningen. Ytterst syftar detta till att driva ut de kvarvarande 3 miljonerna palestinier från deras hemland och tvinga dem att bli flyktingar i något av de omkringliggande arabländerna.

Den påstådda terroristjakten har i själva verket i huvudsak varit en jakt på representanter för den palestinska myndigheten och förstörelse av deras kontor och arkiv.
Med samma förljugna syfte har man gått in i de ockuperade områdena och förstört palestinska industrier, nu senast i Gaza, för att slå mot ekonomin.

För att göra det dagliga livet outhärdligt har man strypt vattentillförseln och delat in Västbanken i sex enklaver, mellan vilka palestinier inte kan röra sig utan särskilt tillstånd från den israeliska säkerhetstjänsten. Dessa enklaver har sin förebild från de hemländer, som den sydafrikanska apartheidregimen inrättade för den svarta befolkningen. Detta är inget sammanträffande. Den israeliska regimen och apartheidregimen hade ett omfattande samarbete, bland annat i kärnvapenfrågor.

Vid sitt intrång i palestinska städer och flyktingläger, har den israeliska armén tagit lärdom av andra rasistiska regimer, till och med av dem som slaktade judar under andra världskriget, nazisterna. I en intervju med den brittiske reportern Robert Fisk, anger en israelisk major, att det är viktigt att ta lärdom av nazisternas metoder, när de gick in i Warszawagettot för att slå ned det judiska upproret.
Liksom de nazistiska ledarna under Hitler sökte den slutliga lösningen på det judiska problemet, söker nu de sionistiska ledarna under Sharon den slutliga lösningen på det palestinska problemet genom folkmord och fördrivning.

Messiaslegenden kom i den judiska traditionen, särskilt under nedgången efter kung David, att beteckna en kommande glansfull härskare, en Davids son, som skulle upprätta ett stort rike. Hos profeterna möter man ibland tankar om att detta rike skulle utmärkas av rättfärdighet. Om Sharon är denne Messias, tycks man ha missat frågan om rättfärdighet, när sionisterna nu genomför sin slutliga lösning: folkmordet på palestinierna!


FRANK NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons