Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyktingarna är en tillgång för bygden

Annons

Angående flyktingarna från Syrien i Utansjö. Först och främst till något som verkar ha glömts bort. Dessa människor är flyktingar. De har flytt för sina liv, sett sina familjemedlemmar dödats. Att man frågar sig om vi verkligen tjänar något på att ta emot dessa människor, tycker jag är hjärtlöst.

Vi kanske kan sluta tänka på oss själva för en gång skull. "Allt är bättre än krig", sade en 19-årig ung man till mig, på engelska bättre än min, när jag frågade honom om han inte frös i sin T-shirt en kylig kväll. Hans far drev ett framgångsrikt företag i Aleppo. De ägde fem hus, som nu är sönderskjutna.

Så till oss övergödda svenskar. Ja, utarmningen av glesbygden är förfärlig, milt uttryckt och det lär fortsätta. Men 120 människor som plötsligt flyttar in, borde inte det vara en tillgång? Att dessa familjer bor hos oss borde göra oss mycket stolta. Eller var det bättre när husen på Vallvägen stod tomma?

De nyinflyttade familjerna handlar, de åker buss, de spelar i fotbollslagen, de gynnar fastighetsbolaget etcetera. Framförallt berikar de oss Utansjöbor med ny kultur och nya idéer. Så om vi verkligen vill ha förändring på orten så stäng av åtminstone en platt-teve och kom nästa gång vi har möte med kommunen. Kanske har vi turen att våra nya grannar också känner sig välkomna dit.

Utansjöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons