Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flathet mot arbetsovilliga läkare

Annons
Flathet mot arbetsovilliga läkare

Hur kan narkosläkarna i Sundsvall helt sonika vägra att fullgöra sitt arbete och vägra att göra sina arbetspass vid Härnösands sjukhus?

Det är en ofattbar flathet av arbetsledningen att tillåta något sådant, för det kan väl inte vara så att de i tysthet stöder läkarnas avtalsvidriga aktion?

Förutom ett arbetsrättsligt brott är det också illojalt mot övriga kategorier inom vården. De får arbeta häcken av sig för att fullgöra sina förpliktelser. Men läkarnas handlingssätt visar att det är helt okej att vägra vissa arbetsuppgifter. Man kan till exempel låta bli att behandla vissa patienter och stanna hemma när det inte passar. Ingenting händer.

Som skäl uppger man att man inte tycker att läkare från Sundsvall skall åka upp till Härnösand. Det står var och en fritt att tycka och tänka, men att arbetsvägra är en förkastlig metod och det skulle bli katastrofalt om denna vann allmän acceptans. Man kan inte slå ifrån sig tanken att ledningen för Sundsvall sjukhus låter läkarna hållas för att den vägen kunna åberopa skäl att lägga ned verksamheten vid Härnösands sjukhus.

Hur är det egentligen med kollegialiteten mellan Medelpad och Ångermanland?

Det sägs att man från Sundsvalls sjukhus varit uppe och plockat med sig det bästa från Härnösands sjukhus. Nu när Härnösands sjukhus behöver ett handtag vänder man ryggen till och skakar på huvudet.

I alla andra sammanhang påpekas hur viktigt det är för demokratin att man kan finna sig i politiskt fattade beslut, även om de går en emot.

Så till läkarna: respektera fattade beslut och till arbetsledningen i Sundsvall: ta i med kraft och stävja ofoget.

En bra sak är att öka utbildningstakten av läkare, det vore nog till fördel både för tillsättandet av tjänster och för skattebetalarnas plånböcker.

Bort med lyxanställda inom vården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons