Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjorton timmars väntan på färdtjänsten

Hur ska rullstolspatient kunna lita på färdtjänsten i fortsättningen, efter julaftonens problem?

Annons

Julafton klockan 20.00 var det bestämt att en patient skulle hämtas. Åldriga patienten satt påpälsad och klar, men ingen färdtjänst. Vid kontakt med landstingets central fick vi uppgift att transporten skulle bli uppskjuten en halvtimme till en timme på grund av halka. Vid 22-tiden togs ånyo kontakt. Vi upplystes då om att färdtjänsten kommit halvvägs, men vänt om på grund av svår halka.

Vi undrade då om de kontaktat Trafikverket om det stora problem som fanns i området. Döm om vår förvåning när vi fick till svar att det inte var deras uppgift. Upplysning lämnades också att den aktuelle chaufförens skift var till ända och ingen ersättare fanns. Man undrar om sådana är lämpliga för uppdrag att frakta gamla handikappade personer.

Har Ö-viks kommun något avtal med entreprenör och/eller landstinget? Det måste vara väldigt dålig i så fall. Vårt råd: Se över avtalet, men helst, byt uppdragstagare till någon som tar ansvar.

Sunda förnuftet säger att fyrhjulsdrift är ett måste vid dessa transporter. Det bör vara en självklarhet.

Vid vår kontakt med Svevia klockan 22 visste de inte om behovet av sandning på småvägarna i övre delen av kommunen. Vi fick besked om en grusbil inom två timmar.

Vi ställde in oss på att klockan 24 skulle det lösas.

Klockan blev 24, den blev 02 och den blev 04. Klockan 03 tog vi beslut om att den stackars åldriga patientens väntan var meningslös. Hade då suttit färdigklädd i rullstol hela tiden. Klockan 04.30 kom grusbilen. Strax efteråt togs kontakt med färdtjänsten, så de skulle utföra uppdraget.

Beskedet som lämnades då var att tidigast 09.30 skulle hämtning kunna ske.

Vid 10-tiden anlände färdtjänstbilen – alltså 14 timmars väntan.

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons