Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnmarkenfolket svarar Kramfors kommun om vindkraftsbeslutet: Huvudproblemet är en osund politisk kultur

/

Annons

Svar på ”Kramfors kommun: våra sex argument för att säga ja till vindkraft på Vitberget”, Ordet fritt 11 juli.

Tyvärr Jan Sahlén så haltar din verklighetsbeskrivning. Viktigast av allt är att peka på bristerna i den politiska kulturen i Kramfors, inte minst detta. Sanningen är att i stort sett alla på Finnmarken är emot utbyggnaden, protestlistorna finns på kommunen. Med öppna ögon offrar ni nu ett av kommunens större fritids- och friluftsområden som ligger mindre än en kvart från stan.

Kommunens information inför översiktsplanen var under all kritik. Vi lurades att inte överklaga mot att kommunen skulle göra en översyn av vindkraft på Finnmarken. Fejk beskriver den översynen bäst.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det finns inte en enda objektiv utredning som visar effekterna av vindkraftsatsningen, som ju riskerar blockera annan utveckling i kommunen under decennier framöver. Istället baserade ni beslutet på fluffiga, närmast glädjekalkyler som inte alls beskriver effekterna för Kramfors. Beslut som fattas i blindo blir aldrig bra. Och ni nöjer er med att Kramfors får smulor av investeringen och av jobben.

Dina egna medlemmar i arbetarkommunen bestämde med klar majoritet, cirka 85 procent, att säga nej till vindkraft på Finnmarken. Men efter starka påtryckningar utifrån och från tongivande socialdemokrater i stan så bestämdes att medlemmarnas ord inte längre gäller. De tyckte fel, helt enkelt.

Tyvärr är också vår erfarenhet av kramforspolitiken är att den mest är för en inre krets. Utan insyn och vettig dialog och med minimal förankring fattas besluten över huvudet på medborgarna, väljarna. Både allvarligt och farligt, det eroderar vår demokrati.

Finnmarkens bygdeförening och initiativet Värna Finnmarken

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons