Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick p-bot på Midlanda efter en och en halv minut

/

Jag fick av förbipasserande veta att parkeringsvakten gasat fram över parkeringsområdet likt en dragsterbil och kastat P-böteslappen på rutan.

Annons

Såg på Allehanda.se den 3/12, att chefen för Midlanda flygplats själv råkat ut för en parkeringsbot inne på parkeringen vid Midlanda flygplats. Va bra! tänkte jag direkt. Inte av personlig skadeglädje utan av den anledningen att om chefen har åkt dit, så kanske dit blir en förändring?

Själv åkte jag dit en sommarkväll, 5/8-2010, när jag ankom till Midlanda med Visbyflyget, efter att ha varit borta några dagar i jobbet. Jag hade en stor och tung väska incheckad, så när jag kom in i terminalen, gick jag omedelbart ut och bort till långtidsparkeringen och hämtade min bil. Väskan fick ligga kvar på bandet och rulla runt tills vidare.

När jag kom med bilen in på parkeringsområdet utanför terminalbyggnaden, var parkeringsområdet för av- och påstigning upptaget. Bilarna stod dock lite konstigt, vilket gjorde att halva första rutan var tom. Jag klämde in min bil där, vilket gjorde att halva bilen stod rätt och halva bilen stod inne i bussrutan. Några bussar fanns inte till på den för övrigt relativt tomma parkeringen.

Jag gick därefter raskt in och hämtade min väska, som snurrade på bandet och raka vägen ut igen. Jag var borta från bilen i max en och en halv minut, och blev häpen över den parkeringsbot som då satt på rutan när jag kom till bilen. Trodde nog först att det var ett skämt, typ dolda kameran, men fick av förbipasserande veta att parkeringsvakten gasat fram över parkeringsområdet likt en dragsterbil och tvärstannat och kastat P-böteslappen på rutan och dragit iväg. Imponerande att hinna med under tiden jag gick tur och retur till bagagebandet!

Jag skrev ett brev till dåvarande flygplatschefen på Midlanda samma kväll när jag kommit hem, som jag skickade i hopp om att få en ursäkt/kompensation eller annan reaktion på. När jag efter drygt två veckor inte hört ifrån honom eller henne, ringde jag upp personen i fråga. Dåvarande chefen sa bara att jag förmodligen hade parkerat fel och intog en oengagerad inställning till min fråga om inte detta är väldigt dålig pr för flygplatsen.

Där och då lovade jag att aldrig mer sätta min fot på Midlanda och jag har än så länge hållit mitt ord. De gånger jag flugit, har jag rest från Kramfors/Höga Kusten flygplats. Där råder fri parkering och gudskelov finns där inga övernitiska parkeringsvakter.

Jan Johansson

Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons