Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel fokus: Förtydligande av min motion

Alla kan betala parkeringsavgifter. Min motion handlar inte om det. Den handlar om rationalisering och effektivisering.

Annons

Svar till Jarl Strömbäck på Allehanda.se den 17/10 om undertecknads motion angående parkering vid kommunfullmäktigemöten.

Någon kan tro att jag vill ha ytterligare förmåner för politiker, som jag tycker är alldeles för höga för vissa politiker – redan i dag. Vi har redan reseersättning och parkeringsersättning enligt säker källa, eftersom det är ett kommunalt förtroendeuppdrag. Kvitton för parkeringen lämnar man in efteråt.

Dilemmat är, att man då endast kan parkera för två eller fyra timmar. Om man inte sms-parkerar, vilket blir onödigt dyrt för kommunen. Missar man parkeringstiden, blir det 600 kronor i böter och det är inte så smakligt.

Undertecknad har miljöbil, men med den får man inte stå i stadshusgaraget, av någon outgrundlig anledning. Paradisgaraget är ingen bra lösning, eftersom flera Kf-ledamöter är handikappade. Ska man fungera bra på mötet bör man tänka på politiken och inte parkeringstider. Man bör också finnas på plats, när viktiga frågor och motioner kommer upp.

För att spara administration och få politikerna att fungera på ett möte på ibland tio timmar tycker jag att detta vore rationellt. Kommunfullmäktige är kommunens högsta politiska organ. Även om det mesta är beslutat i förväg, så är den politiska diskussionen viktig. Jag kan rekommendera ett lyssnande på radion.

Förslag: Första mötet på hösten får vi en inplastad lapp, där alla fullmäktiges datum finns. Den sätter man på insidan av rutan, på fullmäktigedagar.

Simsalabim, mindre administration och politikerna fokuserade på rätt saker, Det kan ändå vara jobbigt, eftersom mötena kan vara upp till tio timmar ibland.

Ett annat bra sätt är: Sätt in en automat där man kan dra kortet när man parkerar och dra det en gång till när man far hem. Bra för alla – inte enbart politiker.

Alla kan betala parkeringsavgifter. Min motion handlar inte om det. Den handlar om rationalisering och effektivisering. Hade jag makten, skulle kommunens ekonomi inte se ut som i dag!

Ingrid Ågren

SPI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons