Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel av S att skicka med valmaterial i församlingsbladet

Annons

Den 15 september är det kyrkoval. Vi i Centerpartiet har lagt ner mycket arbete och pengar för att få vårt valmaterial klart och för att skicka ut det till församlingsborna med postens hjälp. Därför är vi mycket besvikna och ilskna över socialdemokraternas agerande i Gudmundrå församling (Kramfors tätort).

Gudmundrå församling ger ut en församlingstidning några gånger per år. Inför kyrkovalet har en tidning kommit ut. När den kom från tryckeriet lade socialdemokraterna in sitt valmaterial utan att ansvarig utgivare, redaktionskommittén eller övriga partier har haft vetskap om detta. Tidningen med valmaterial i har sedan distribuerats med hjälp av Kramforsalliansen.

Vi kan inte acceptera detta övertramp, att ett politiskt parti använder sig av församlingens opolitiska tidning för distribution av sitt eget valmaterial, utan någon ansvarigs kännedom dessutom.

Det är fel mot andra partier, mot församlingen och mot invånarna. Vem har stått för kostnaderna? Vi kräver en noggrann utredning om detta agerande.

De negativa reaktionerna från allmänheten i församlingen är stora, även från S-sympatisörer.

Birgitta Widerberg (C)

Kretsordförande

kyrkopolitiker i Gudmundrå församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons