Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att bojkotta Israel

Annons

E Ett par anonyma insändare har på sistone skällt ut Israel ordentligt. De har bristande historiekunskaper.
Palestinierna och judarna tilldelades av FN hälften var av landområdet i mellanöstern. Palestinierna tackade nej eftersom de ville ha alltihop. Judarna tog tacksamt emot.
Arafat vill fortfarande gå till Haifa och kasta judarna i havet. Det har han sagt upprepade gånger. Israel har angripits gång på gång sedan 1948, då staten bildades, men vunnit alla krig. Sharon vann kriget 1973 då araber anföll landet mitt under helgen Yom Kippur.

När USA angrep terrorismen i Afghanistan blev det inte ramaskrin i Sverige. Judarna har varit utsatta för ondskan mer än något annat folk. Tyskarna, som avrättade 6 miljoner judar, har gjort bättring och hjälpt till med uppbyggandet av staten Israel. Häromdagen visade svensk TV ett demonstrationståg för Israel i Tyskland. Ett plakat hade texten Hitler, Arafat, Bin Laden. Dessa tre jämställdes.

Det är alltid palestinierna som inleder krig med till exempel självmordsattacker i Israel. Detta är ett krig som Arafat uppmanar till. Efter Israels räder har den palestinske milischefen Marwan Barghouti, ledare för Al Aksa-brigaderna som organiserar blodiga självmordsdåd, gripits.

Det finns ingen anledning att bojkotta varor från ett duktigt folk som håller på att exempelvis lösa Alzheimers gåta, ett folk som fött över 80 procent av nobelpristagarna. Nazismen i Sverige ska vi däremot varna för.
BP

BP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons