Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faktafel om Ådalsbanan

Annons
Faktafel om Ådalsbanan

Den 12/1 publicerade ni en artikel innehållande en rad grova faktafel om Ådalsbanan och järnvägen söder om Härnösand. Två dagar senare skickade vi en text till er som förklarade att en del av felen eventuellt hade sitt ursprung i felaktig information från oss, annat var fel byggda på uppgifter av annan uppgiftslämnare eller spekulationer.

Denna text, eller annan text som bygger på korrekta uppgifter har inte publicerats än i dag, nio dagar senare. Oavsett vem som begått felet måste väl ändå läsarna få rätt fakta i ämnet, eller hur? Jag hoppas att ni delar den uppfattningen.

Om ni inte har för avsikt att korrigera de felaktiga uppgifterna skulle jag vilja ha besked om detta, och gärna en motivering.

Med vänlig hälsning

Lennart Westman

Informationsansvarig Ådalsbanan

Svar direkt:

Tidningen har aldrig påstått att det har inletts någon förstudie för en ny bansträckning mellan Härnösand och Sundsvall. I artikeln berättade vi att Banverket arbetar med en idéskiss som innebär en förutsättningslös diskussion med berörda kommuner och länsstyrelse.

Uppgiften om kostnaderna är som tidningen skrev en grov uppskattning, som enligt projektledare Harald Knutsen bygger på att det kostar cirka 750 miljoner kronor per mil att bygga järnväg i vårt kuperade område.

Om Banverket inleder en diskussion med lokala intressesfärer så utgår vi ifrån att grundtemat är en rakare järnväg till Sundsvall när man senare påbörjar förstudien.

Ola Thelberg

Reporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons