Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Goes kastar sten i glashus

Annons
Eva Goes kastar sten i glashus

Miljöpolitikern Eva Goes undrar i TÅ den 26 januari varför det inte satsas på ekologiskt boende på Lövudden i Härnösand i stället för vid Södra Sundet där hon själv bor. Hennes och andra boendes motstånd mot projektet vid sundet har resulterat i att arkitekten Anders Nyquist har hoppat av planerna på en kretsloppsanpassat bostadsområde. Han säger att han inte vill bli utsatt för fler påhopp.

Eva Goes borde däremot ha varit positiv till bostadsområdet. Inte bara som miljöpartist. Hon är nämligen inte själv blyg när det gäller att exploatera området i alla väderstreck. En mycket stor anläggning för kretsloppsodling av tomater har byggts och drivs av familjen på motsatt sida vägen. Stör den inte mer än kretsloppsbostäder vid en helt annan väg?

På samma sida som Eva Goes har sin fastighet har hon bidragit till att bebyggelsen starkt förtätats genom nybyggnationer och tomtförsäljning. Utanför familjens fastighet i Södra Sundet finns dessutom en större fiskodling som familjen Goes har intressen i. Den har länge stört småbåtstrafiken.

De som sitter i glashus ska akta sig för att kasta sten. Speciellt om glashuset är en kretsloppsodling för tomater.

Observer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons