Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett samhälle med herrskap och tjänstefolk

I stället för ett rättvist och tryggt folkhem för oss alla medborgare, har vi ett borgerligt klassamhälle med "herrskap och tjänstefolk".

Annons

På Inrikes i ÖA den 18 oktober finns artikeln "Reinfeldt berömde S-kamp" på sidan 12.

I sitt stämmotal i Norrköping berömde statsminister Reinfeldt Socialdemokraterna för deras forna kamp för jämlikhet. Sedan varnade han för att dagens Socialdemokrater drar tillbaka Sverige till det "galna kvartsseklet" på 70- och 80-talet.

Då vill jag tala om, att Socialdemokraterna satt i regeringsställning med egen majoritet i riksdagen under åren 1948, 1952 och 1959. Då blomstrade vårt Folkhemssverige av den anledningen att vi medborgare betalade in skatt till stat, kommun och landsting, för att vi förstod att om vi skulle bli sjuka så skulle sjukvård och tandläkarvård inte "kosta skjortan" för oss i alldeles för höga vårdavgifter.

Åren 1970-1980, det "galna kvartsseklet" som statsminister Reinfeldt varnar för, satt de borgerliga politiska partierna själva i regeringsmakten. Det var då som Socialdemokraterna måste lyssna på de borgerliga partiernas åsikter angående vårt lands styrelseskick.

I dag ser vi resultatet. I stället för ett rättvist och tryggt folkhem för oss alla medborgare, har vi ett borgerligt klassamhälle med "herrskap och tjänstefolk".

Gudrun Blomqvist Sjöström

S-kvinnor

Gullänget, Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons