Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett oklokt påstående

Annons
Ett oklokt påstående

Att påstå att Jan Näsström, Michael Lund och Carl-Erik Mähler är de sista socialdemokratiska politikerna som har politisk kompetens att styra Sollefteå tycker jag är oklokt.

Tolkningen jag gör på J M J:s insändare den 1 februari är att J M J tycker att kommunen skall drivas av politiker som skall tala om för invånarna hur det skall va´ och politiker som fattar beslut enligt kommuninvånarnas önskemål saknar politisk kompetens. En uppfattning som säkert delas av moderater och andra konservativa grupper. En uppfattning som jag respekterar men inte stöder.

Beslutet att behålla de mindre skolorna är ett önskemål från lärare, elever och föräldrar. Att fullmäktige beslutade enligt önskemål från dem det angår ser jag som ett bevis på politisk klokhet och en vilja att föra en politik i linje med medborgarnas önskemål.

Att fullmäktige inte var beredd ta den ekonomiska konsekvensen av beslutet vet jag inte anledningen till. Men jag misstänker att det borgerliga blocket som vanligt går emot ett ökat anslag till offentliga utgifter. Det handlar om fördelning. Skall vi satsa på en bra arbetsmiljö för våra barn? Givetvis skall vi göra det, men då måste budgetramen för BKU öka.

Lennart Önblad

Metallsosse och LO-aktiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons