Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett enda papper fick allt hopp om hjälp att försvinna

Nu sitter jag med ett tomt kylskåp och utan chans till hjälp. Är Örnsköldsvik en bra och trygg stad?

Annons

Är Örnsköldsvik en bra och trygg stad att växa upp i? Jag är tjugosex år och försöker klara mig så gott det går med de små medel som i dag finns.

Jag var bostadslös en tid men lyckades få en minilägenhet med kokvrå för en månad sen. Jag springer runt i hela staden med mitt cv för att förhoppningsvis kunna få ett jobb, eller i alla fall få jobba extra. Jag går till kommunen för att förhoppningsvis kunna få ekonomisk hjälp tills dess att jag har ett jobb.

Men detta är en förlorad kamp! Om man inte lyckas uppfylla deras krav med alla möjliga konstiga papper och bevis på att jag inte försöker lura till mig ynka tre tusen kronor eller vad ett socialbidrag ligger på. Jag menar förstås försörjningsstöd som det i dag så fint heter.

Men det var ett papper som fick hoppet om hjälp att försvinna. Ett papper! Jag kunde inte ordna fram ett lönebesked från Norge där jag jobbade i somras, för tre månader sedan. Och om jag mot all förmodan skulle hinna få fram detta lönebesked innan två veckor som är gränsen innan min ansökan ses som ogiltig så räknar kommunen att slå dessa pengar på så många månader de kan.

Detta innebär att jag alltså i deras ögon ska klara mig utan deras hjälp just nu. Nu sitter jag dock med ett tomt kylskåp och utan chans till hjälp. Är Örnsköldsvik en bra och trygg stad?

Sivonen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons