Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett avskyvärt mord

Annons
Ett avskyvärt mord

Anställda inom Själevad, Mo, Björna kyrkliga samfällighet gör följande uttalande:

Samlade till arbetsplatsträff vill vi uttrycka vår bestörtning och avsky över mordet på Fadime Sahindal. Det är helt oförsvarligt att en far kan döda sin dotter på grund av att hon valt att leva med en svensk man. Integrationen i det nya landet innebär att man accepterar de mest elementära individuella rättigheterna i detta land, och i Sverige betyder det bland annat rätten att välja sin livspartner. Motiveringen att hennes val skulle innebära vanära för familjen och övrig släkt är förkastlig.

Vi har svårt att se det ärofulla i att fly från sitt eget land för att undgå våldet, men däremot vara beredd att döda sina egna döttrar då man själv inte längre är utsatt för hot.

Våra tankar finns hos Fadime som visat ett mod och en karaktär som många avundas. Fadime har varit och kommer att vara en förebild för de många invandrarflickor som är i samma situation.

Vi hoppas dock att denna illgärning inte skall leda till ett invandrarhat, utan att Fadimes öde får bli en tankeställare för oss alla som på ett eller annat kommer i kontakt med liknande frågor, samtidigt som det ställs krav på respekt från invandrarna för de demokratiska ordningar som vårt land bygger på.

Vi måste alla hjälpas åt att förhindra att liknande tragedier utspelas i framtiden.

På arbetslagets vägnar.

Åke Persson

Håkan Palin

Christer Gelfgren

Erik Holmberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons