Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skadad älg är en för mycket

Annons
En skadad älg är en för mycket

Svar till Maria Bohmans insändare 7 september:

Jag är vegetarian (nästan, jag äter fisk) och har absolut ingen som helst förståelse för hur man kan se det som ett nyttigt nöje att ge sig ut i skogen och döda!

Men du verkar inte vara en av de "hänsynslösa" jägarna, utan någon som bryr sig om djur och natur. Och det uppskattar jag. Men vi kan inte förneka att många djur skadeskjuts varje år. Och en skadad älg är en för mycket! Jag hörde på radio i morse att de nämnde något om de människor som skottskadas under jakten (sällsynta fall), men de hade inte vett nog att samtidigt ta upp de skadeskjutna djuren.

Du har rätt i att människan "alltid" varit jägare och samlare - men behöver det betyda att vi måste fortsätta med det?

Jag valde bort köttet ur min diet på grund av den moderna djurhållningen; massproduktion som medför svårt lidande för djuren. Med detta argument skulle jag i och för sig kunnat äta viltkött, men efter någon dryg månad utan kött blev jag bara äcklad av att se likdelar, som jag numera ser kött som.

"Om det inte skulle finnas jägare så skulle älgarna föröka sig..." Och så vidare, och så vidare. Ett allt för vanligt argument, använt av jaktentusiasterna. Men tänk på det här - om människan också lät bli vår rovdjursstam, lo, björn, varg och räv, så skulle ekosystemet klara sig bra utan vår "hjälp".

Att det blivit "poppis" bland unga att bli vegan och djurrättsaktivist har faktiskt sina skäl. De prydliga köttförpackningarna på Konsum kommer från olyckliga, stressade fabriksdjur, något som jag inte finner särskilt aptitligt.

Jag hoppas och tror att fler kommer att bli vegetarianer och fortsätta vara det. Och jag kommer fortsätta hoppas på ett samhälle där människan inte anses stå högre än andra djur.

Linnea Engerdahl,15 år

Ramsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons