Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dold superattraktion i Örnsköldsvik som är värd uppmärksamhet

Annons
Uppe från Varvsberget har man förmodligen Sveriges vackraste utsikt, skriver insändarskribenten som vill uppmärksamma linbanan som tar en upp dit. Bild: Eleonora Brodd/Arkiv

Jag är en av få som åkt linbanan upp till Varvsberget. På vägen upp kan man beundra hoppbacken och tänka på de personer, som törs kasta sig utför stupet.

Väl uppe har man förmodligen Sveriges vackraste stadsutsikt. Går man runt lite, så ser man hela inloppet, Domsjö-Själevad och alla övningsbackar. Att det dessutom finns en restaurang däruppe är inte heller någon nackdel.

På vägen ner har man bokstavligen Örnsköldsvik under sina fötter.

Det är för mig obegripligt att inte banan används mer. Det var meningen att det skulle bli en turistattraktion, men den är väl dold och det finns inga skyltar.

Under många år åkte vi ut i Europa med våra fyra barn, tält och Folkabuss. Vissa saker åkte man inte förbi, till exempel  grottor och linbanor. Linbanan upp på Varvsberget står sig väl emot de linbanor vi åkt. Skallbergsgrottan ger för övrigt en mycket häftig upplevelse också. Jag har gått igenom grottorna ett dussintal gånger genom åren med olika grupper och ingen har varit oberörd.

Jag hoppas att man tar chansen när det under O-ringsveckan kommer 1000-tals aktiva familjer till stan.

Janne Hägglund

 

Läs mer: Linbanan öppen - men inte ofta

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons