Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En desperat moderat är en bra moderat

En moderat som uttrycker sig som Sörlin gjort är ett värdefullt stöd för Stefan Löfven och en belastning för sitt eget parti.

Annons

Det ser inte bra ut för Moderaterna. Opinionsmätningarna är ingen rolig läsning.

Det är kanske lätt gjort att desperationen i ett sådant läge tar överhanden. Ändå är det märkligt att en av Sollefteås ledande politiker, oppositionsrådet Bengt Sörlin (M), kallar landets oppositionsledare, Stefan Löfven (S), för pucko.

Minst lika märkligt är det att Sörlin, med litet distans till blamagen, inte tar chansen att beklaga sin formulering. Det gör några av hans partikamrater, som i hastigheten först gillade formuleringen. De förtjänar heder.

Det är egentligen mycket märkligt att en representant för det parti som regerar landet kan ägna en maktlös oppositionspolitiker sådan ilska och energi. Löfven har ju ingenting att säga till om.

Javisst, han kan komma att få det om elva månader – låt oss innerligt hoppas att så sker! – men för närvarande regeras ju landet av Sörlins partikamrater. Det är bara att regera på.

Det finns ju politik för att sänka arbetslösheten. Gör det! Skolan går en lysande framtid till mötes. Politiken är briljant. Den som inte tror på detta kan fråga den överlägset mest framstående skolminister som Sverige haft, Jan Björklund (FP). Enorma summor satsas kontinuerligt på välfärdens kärna. Fortsätt med det!

Det är alltså fritt fram att förvandla Sverige till det paradis man säger sig kunna åstadkomma bara man får hålla på.

I stället för att utnyttja den situation som Sörlins partikamrater befinner sig i, innehavet av regeringsmakten, använder de all kraft till att skrämmas med vad som kommer att ske efter nästa regeringsskifte. All företagsamhet kommer då att upphöra.

Den nuvarande oppositionen välkomnar naturligtvis Sörlins simpla bidrag till skrämseltaktiken. En moderat som uttrycker sig som han gjort är ett värdefullt stöd för Stefan Löfven och en belastning för sitt eget parti.

En desperat moderat är en bra moderat.

Henry Hult

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons