Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En affär ska finnas mitt i stan där det bor folk

Varför läggs Ica Trollet ner? Det finns många människor i stan som är beroende av just denna affär, människor som måste ha rullator, rullstolar eller käppar.

Annons

Jag är en 80-plussare och bor på landet. Har under några år stått i bostadskö i stan (Sollefteå) för att kunna få det lite lättsammare. Det är ju bättre service där på många vis. Nu blir jag betänksam, när man läser om allt som dras in.

Till exempel affären mitt i stan, Ica Trollet som läggs ned. Varför? Det finns många människor i stan som är beroende av just denna affär, människor som måste ha rullator, rullstolar eller käppar. Ska de tvingas gå eller rulla ända upp till Hågesta?

Det verkar inte riktigt klokt tänkt detta. Är inte pensionärernas pengar lika mycket värda? Det är väl masshandel det satsas på, men för det kunde ju en affär få finnas mitt i stan där det bor mycket folk.

Ibland fattas helt tokiga beslut. Det finns kostsamma "skrytbyggen" i Sollefteå, som vi ännu inte sett om de ger vinst eller förlust. Det vore väl bättre att satsa på framtiden. Barnen, skolan, omsorgen, sjukvården och åldringsvården. Där hamnar vi alla om vi får leva. I dag har något som empati försvunnit. I dag är det bara pengar som gäller.

Vi pensionärer upplever nog ganska många att vi är en tärande grupp som helst inte borde finnas.

Det som är tärande är alla dessa män och kvinnor som sitter på flera stolar med löner som är horribla. Alla dessa bankdirektörer som skor sig på småspararna. Det är synd och skam. Dags att lägga eventuellt sparade pengar i madrassen, det ger inte ränta men man mister heller inget till redan förmögna gubbar och gummor. Nu är det dags att tänka om och att handla!

Undrande och ilsken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons