Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyster framtid för Sollefteå akutsjukhus

Gör er inga förhoppningar att företrädare för landstinget i form av valda politiker och tjänstemän kommer att lyssna på era åsikter.

Annons

Läser på Allehanda.se om det blixtinkallade mötet om Sollefteå akutsjukhus.

Historien känns precis igen, när samma situation rådde gällande Härnösands sjukhus. Vad gjorde landstingspolitikerna den gången?

Jo, man slog ihjäl hela slutenvården och fortsätter så smått att även urholka primärvården och rehabiliteringen. Något som landstinget med Per Wahlberg i spetsen lovat att satsa på.

Så tyvärr måste man nog säga till de boende i upptagningsområdet för Sollefteå sjukhus, att gör er inga förhoppningar att företrädare för landstinget i form av valda politiker och tjänstemän kommer att lyssna på era åsikter.

De kommer inte heller att beakta era synpunkter, för det har man aldrig gjort när det gäller Härnösands sjukhus.

Tro inte att ni kommer att kunna kräva vare sig konsekvensbeskrivning eller kostnadsanalyser för eventuella nedläggningar. Dessa begrepp existerar inte inom landstinget.

Då det begav sig med Härnösands sjukhus så anordnades det bland annat ett protestmöte där cirka 16 000 personer deltog. Vad brydde sig landstinget om detta? Inte ett skit.

Detta är kalla fakta vad gäller landstinget, vi medborgare inget värda.

Andreas Menzel

Läs mer: Ordet fritt: "Vi måste behålla Sollefteå sjukhus"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons