Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt för kommunen att inte stödja Modo

Om stödet på nio miljoner per år gör att vi får behålla Modo i SHL så balanseras det ökade stödet för kommunen enbart av att antalet anställda minskar med cirka två tredjedelar.

Annons

Nej, Olle N, hockeyskatten som du efterlyser i en insändare på Allehanda.se den 28/11 skulle sannolikt behövas ifall kommunen väljer att inte stödja Modo.

Det är dyrt att vara fattig sägs det. Och vi kristdemokrater tror utifrån det vi vet i dag att det skulle bli dyrt för kommunen att inte stödja Modo i det här skedet. Om stödet på nio miljoner per år gör att vi får behålla Modo i SHL (eftersom det även finns ekonomiska villkor för att finnas där!) så balanseras det ökade stödet för kommunen enbart av att antalet anställda minskar med cirka två tredjedelar. Dessutom kommer sannolikt intäkter i och omkring arenan att halveras, vi får troligen ta över driften av arenan som kostar cirka tio miljoner och vi går miste om Modos exponering i media vars värde kan uppskattas till ytterligare ett antal miljoner för vår kommun. Vi tror att skulle kommunen ignorera Modo skulle vi få minst 20 miljoner mindre till vård, skola och omsorg. Det är så det hänger ihop.

Naturligtvis är arenan en stor förklaring till Modos dåliga ekonomi. Men om man jämför med alternativen är vi övertygade om att arenan ändå är ett plus för kommunen.

Per Sundin

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons