Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om ett värdigt äldreboende

Annons
Drömmen om ett värdigt äldreboende

Jag och många med mig hade drömmar om hur det skulle ordnas med vården och omsorgen för äldre och utslitna som gjort sitt under sitt verksamma liv, många gånger under svåra betingelser.

Under senare delen av 1990-talet uppmanades kommunerna att planera i tid för åldringsvården på 2000-talet eftersom medelåldern antogs öka väsentligt och därför behövdes en god framförhållning.

Jag bor i Viksjö och har genom åren talat med många Viksjöbor om önskemål för deras äldreboende. Svaret har varit entydigt, nämligen att de flesta vill bo kvar i Viksjö med någon form av servicehus där det finns möjlighet att äta samt viss tillsyn och hjälp med städning. 1991 byggdes ett servicehus tillsammans med dagis och förskola. Det var klart för inflyttning i augusti 1992. Här finns tio servicelägenheter och fyra andra lägenheter. Så flyttade kommunen hit två skolbaracker trots att det fanns en skola som byggdes 1950. Följden blev att skolan lade beslag på köket och båda matsalarna. Det enda vi kan använda är tvättstugan och lägenheterna som vi betalar hög kallhyra för. Så där rök drömmen om uppmaningen till kommunen att vara ute i tid för att planera för ett ökat behov för boende och omsorg för äldre på 2000-talet. Trots allt, jag har fortfarande en dröm. Allt annat kan ni kanske ta av mig men drömmen om ett värdigt äldreboende behåller jag. Jag vill tillägga att ägare till huset i Viksjö nu är Härnösands Kommunfastigheter. Jämfört med Sollefteå ligger Härnösands kommun på efterkälken i det här avseendet.. Jag tänker då på i första hand Graningebyn och Rådomsgården.

Lars Bolin

Viksjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons