Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktörsinflation i landstinget

Annons
Direktörsinflation i landstinget

I anledning av de insändare som förevarit beträffande den klantiga handläggningen av sjukhusdirektören i Sundsvall/Härnösandsområdet, som bara efter en kort tid nu fått lämna sin anställning, instämmer jag till fullo.

Dessvärre är det inte första gången som direktörsanställningar i landstinget slutat med avgångsvederlag efter korta anställningsperioder.

Ser politikerna stillatigande på dåliga bedömningar i anställningsförfaranden eller tar man itu med frågorna?

Landstinget har minskat sin personal från 18000-19000 anställda intill i dag till cirka 9000-10000 anställda. Men direktörer är tydligen ett område med frikort.

Politikerna borde se över denna personalkategori. I landstingets kansli i Härnösand finns en så kallad landstingsdirektör med stor ledningsstab, enligt landstingets egen almanack 14-15 personer. Förutom landstingsdirektör också en sjukhusdirektör med en biträdande direktör. Utöver detta ett flertal konsulter som anlitas för olika uppdrag. Politiska utskott med cirka 50-tal politiker samt fem landstingsråd.

Politiskt finns fyra delegationer med totalt 22 ledamöter. I respektive sjukvårdsområde Sundsvall/Härnösand-Sollefteå-Örnsköldsvik finns tre sjukhusdirektörer, varav en del fått sluta med finfina avgångsvederlag.

Det vore förnuftigt och klokt av de politiska ansvariga om man, när så stora förändringar skett på personalområdet, också såg över direktörsinflationen i landstinget.

Man kunde börja med att i stället för direktörstjänster i sjukhusens förvaltningsområden tillsätta en platschef för respektive och i den nya tidens anda ge landstingsdirektören, vem det nu blir, rollen även som sjukhusdirektör för våra tre sjukhusområden.

Politiskt borde man också med all erfarenhet se till att man har ett inflytande på vissa tjänstemannaanställningar. Den politiska styr-åran får inte förtvina.

Finns den politiska viljan?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons