Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vill jag ska hända 2014

Härnösands kommun beslutar om och verkställer inrättande av minst ett lågstrålande område för elöverkänsliga. Kommunen börjar bygga bostäder, dagis och särskilt boende i området, ser till att fast nät för telefoner och bredband dras in där. Alla mår bättre i en sådan miljö.

Annons

En del elöverkänsliga kan arbeta, om de får bo och återhämta sig i lågstrålande miljö under fritiden, kanske arbeta hemifrån. Det ger färre sjukskrivningar, större skatteintäkter för kommunen.

Vi elöverkänsliga är många fler än man kan tro. För fem år sedan var vi minst tre procent av befolkningen – cirka 750 i Härnösand.

Strålningen har ökat mycket sedan dess och påverkar allt flera – på lång sikt. Barnen är värst utsatta.

Kommunen har börjat byta ut trådlöst bredband mot kabelburet dito i skolor och förskolor. Bravo, Härnösand! Fortsätt med att förbjuda all trådlös teknik i skolor, förskolor och kommunkontor. Gör dem tillgängliga för alla. Mobiler kan låsas in i plåtlådor under dagen, om föräldrar kräver att barnen har mobil på väg till och från skolan. Så gör man redan i en del skolor. Låt Härnösand bli ett föredöme för hela Sverige. Vårt land ligger efter på detta område (och en hel del andra).

Märta Tollet Sjölund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons