Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var bättre förr – om att använda resurserna rätt i vården

Annons

Med förvåning och inte så lite skadeglädje läser jag om utredningar på olika nivåer om hur läkare och sjuksköterskor skall få mer tid för det arbete de är utbildade för och behövs till och detta genom att avlastas administrativa sysslor.

Jag har arbetat som sekreterare inom landstinget över 40 år och ibland haft chefer som sett sekreterarna som en viktig resurs och det har varit ytterst stimulerande och utvecklande att arbeta för dessa. Jag vet inte hur många utredningar jag varit med om under denna tid, av sjukvårdsförvaltningens egna tjänstemän ett flertal gånger, av olika konsultfirmor, av facket redan 1993 (dåvarande SKTF). Dåvarande ombudsmannen Bengt Lindman lade fram fakta men det rönte mycket litet intresse. I stället skulle alla som behövde dokumentera förses med var sin dator så skulle sekreterarna kunna skickas hem. Utredningarna visade för det mesta inte önskat resultat utan i stället visade det sig för det mesta att fler sekreterare behövdes.

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) utredde också och där satt förutom sjukhusdirektörer och andra högre tjänstemän från landstingen också två erfarna medicinska sekreterare från SKTF. Den tjänstman på SKL som höll i detta slutade så på den nivån upphörde arbetet. Från landstinget i Jönköping fanns en mycket framsynt man som ansåg att sekreterarna skulle vidareutbildas och uppgraderas inom organisationen. Inom landstinget i Västerbotten hade ett projekt som kallades RAK (rätt använd kompetens) påbörjats.

Läkarsekreterarna har själva drivit frågan och påpekat hur oekonomiskt det är att de som tjänar många gånger mer gör sekreteraruppgifter. De medicinska sekreterarna arbetade för att få till en högskoleutbildning och på vissa håll har det funnits men inte här. Snart finns inga sekreterare att rekrytera. Framlidne personaldirektören i Härnösand Bengt Wiklund försökte att med hjälp av landstingets egen utbildningsorganisation få till en uppdatering av läkarsekreterarna med olika ämnen men då detta inte var tillräckligt förankrat ute i verksamheten hos klinikchefer och sjukhusdirektörer så blev inget av det. Bara tre procent om jag minns rätt fick annorlunda arbetsuppgifter där de fick användning av sina nya kunskaper.

Så kom då ett konsultföretag 2008 som utan att över huvud taget förstå vad sekreterarna gjorde och inte heller visade något intresse av att ta reda på det bestämde att man kunde skicka hem ett stort antal medicinska sekreterare (och för den delen också merparen undersköterskor). Det blev bara fler och fler för att komma upp i det belopp som behövdes, då sekreterarna hör till de lägst avlönade i organisationen. Nu skulle de redan arbetstyngda sjuksköterskorna och läkarna göra deras jobb också. Att de inte protesterade i högan sky fattar jag inte. Läkarna kunde i och för sig i fikarummen och sådana ställen hålla med att det var fel men det stannade ju där. Dåvarande högsta ombudsmannen inom Vårdförbundet skrev i Läkartidningen "anställ fler sekreterare" men utan effekt.

Nu vet vi att det blev som vi trodde, det vill säga det gick inte så nu måste det utredas igen.

God Jul och ett bättre 2014 önskas alla dessa flitiga, lojala medicinska sekreterare i Västernorrland och övriga landet

Tomtemor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons