Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det svikna minnet

Annons
Det svikna minnet

Signaturen "Gråt inga tårar mer för min skull" verkar inte minnas särskilt långt bakåt i tiden, när signaturen angriper den ekonomiska skötseln av Härnösands kommun.

Minnet vill uppenbarligen inte frammana den närhet till ekonomisk ruin som de borgerliga lämnade efter sig 1996.

Signaturen bör veta att när de borgerliga lämnade ifrån sig styret i Härnösand, lämnade de också ett ekonomiskt underskott på drygt 45 miljoner efter sig. Detta underskott i ekonomin var alltså något som socialdemokraterna hade att börja bearbeta vid övertagandet. Det har kostat "blod, svett och tårar" genom bland annat organisationsförändringar (reducering av personal och övriga kostnader) för att försöka få kommunens ekonomi i balans. Mest har kommunens kärnverksamhet drabbats.

Förändringsarbetet i kommunen har dock hamnat mellan tvenne "sköldar". Dels kravet på ekonomisk sparsamhet från staten och krav på lagföljsamhet från Miljöinspektionen och länsstyrelsen.

Signaturen gör gällande att visst finns det pengar i kommunen, trots att förvaltningsberättelsen visar att kommunen inte kommer att klara balanskravet för år 2001, så att man inte ska behöva alla dessa "besparingar" och få det här "eländet" till exempel inom vård och omsorg.

Samt säger att socialdemokraterna skall ta konsekvenserna av sina beslut. Men det är snarare de borgerliga som skulle ta konsekvensen av sitt handlande under sin period och inte bara smyga sig undan med svansen mellan benen.

Härnösands kommun skulle säkert vara glad om signaturen ville visa på var de saknade miljonerna finns.

Kanske har signaturen dem under sin borgerliga madrass?

Sten Thuf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons