Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nya informationssamhället tar död på all arbetsglädje och kreativitet

/
  • Människor måste bli människor igen i arbetslivet – inte bara vara väl fungerande och effektiva kuggar i välfärdshjulet, skriver insändarskribenten.

Annons

Sjuksköterskor, lärare, poliser – många i dessa yrkeskategorier väljer att lämna sitt yrke. Varför? Vad i vårt samhälle gör, att man känner sig så obekväm i det yrke man en gång valt?

Det är helt klart inte lönen som är den djupaste orsaken – den har utsikter att förbättras. Nej, det är andra orsaker som ligger bakom. Mycket troligt är att det är samma faktorer för alla tre yrkeskategorierna som gör att man lämnar fältet och väljer en annan yrkesbana.

Vi är ett med vår tid. Kunskapssamhället. Informationssamhället. IT-samhället. Insikter har mångfaldigats, kunskap är sedan länge måtto.

Datorn har blivit hjärna och huvudsak i samtliga verksamheter. Via datorn lägger arbetsgivaren in program som klargör yrkets specifika uppdrag, där varje medarbetare i detalj ska beskriva samt vidimera att man till alla delar följt kvalitetsföreskrifter samt utfört allting rätt.

Mänsklig faktor får inte förekomma. Försyndelser av sådant slag utreds noggrant, för att inte hända igen.

■■ För fler insändare, klicka här.

Detta låter naturligtvis utomordentligt bra, en alltigenom genomtänkt och perfekt värld kan man tycka. Men – det finns en avigsida. Den blir till sist så stark, att arbetet inte längre blir roligt.

Arbetsglädjen försvinner i dessa hermetiskt tillslutna kvalitetssystem och tillsammans med den även kreativiteten. Risk finns att man förlorar blicken för helheten och sitt sammantagna uppdrag.

Att ständigt behöva bedyra att varje punkt på inprogrammerade program utförts efter alla konstens regler kan efter några år ge en förrädisk känsla att inte vara betrodd.

Att vara i avsaknad av ryggrad och ansvar. Att bara vara en kugge i ett hjul ger ingen bekräftelse och tillfredsställelse, hjulets formfulländning må vara hur förträffligt som helst.

Kunskap och beprövad erfarenhet har länge setts som det ultimata. Tidigare bidrog varje utbildad medarbetare på en arbetsplats med dessa specifika delar, vilket gav arbetsplatsen vi-anda, och arbetsglädje. Var och en deltog med sitt kunnande, vilket gav trivsel och tillhörighet.

Omorganisationer, strukturförändringar och ständigt nya kvalitetsmässiga pålagor i en redan överbelastad miljö inte bara kräver utan också kväver.

Vill vi behålla sjuksköterskor, lärare och poliser behövs ett ordentligt lyft i tankegångarna hos politiker och tjänstemän.

Framför allt måste man se människor som människor, inte bara som kuggar i välfärdshjul och kunskapslyft eller som utgifter i ekonomiska kalkyler.

Liselotte Hälldahl

Före detta sjuksköterska

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons