Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om värdighet

Annons

En fond där Svenska kyrkans församlingar i Härnösands stift kan söka medel till en värdig begravning för alla. Det ska jag föreslå när jag blir ledamot i Härnösands stiftsfullmäktige.

Runtom i landet nekas nämligen medellösa avlidna och deras anhöriga ekonomisk hjälp. Södertälje kommun hotar dra in begravningsstöd till gravsten och dödsannons för personer som har haft försörjningsstöd. I Karlskrona kan dödsboet få betala bårhusvistelsen när vårdtagare avlider på äldreboendet.

Om du dör ensam och utblottad får du ingen hjälp. Men Svenska kyrkan ska aldrig överge någon. "… Gud själv har sagt: 'Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig'.(En av Nyårsdagens bibeltexter Epistel Till hebreerna kapitel 13, vers 5).

Jag vill även jobba för Centerpartiets vision om en öppen folkkyrka i hela landet, som säger välkommen oavsett vem du är. Där alla har lika värde, vi strävar för jämställdhet, decentralisering, tolerans, integration, rättvisa, solidaritet och samspel med naturen.

Det ska vara nära till gudstjänst och gemenskap. Centerpartiet vill ha fler församlingar och värnar den lilla församlingen – den bästa vägen att vara folkkyrka i hela landet.

Centern stöder församlingar som vill driva verksamhet inom social välfärd och lokal utveckling.

Vi jobbar även för miljö- och energismarta lokaler. Vi vill se fler solceller glimra på kyrktaken!

Anette Lundkvist

Nordingrå

Kandidat för Centerpartiet i valet till Stiftsfullmäktige i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons