Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är skillnad på retorik och politik

/

Vi är en halv miljon fler medborgare i dag jämfört med 2006, så det vore väl mycket märkligt om vi inte hade fler sysselsatta i dag jämfört med 2006

Annons

Svar på "Alliansen satsar på hushållen" på Allehanda.se den 17/1.

Landstingsstyrelsens ordförande moderaten Per Wahlberg skriver på Allehanda.se bland annat att "I en tid av fortsatt internationell ekonomisk oro behöver Sverige och Västernorrland en politik som stöttar jobb och tillväxt. Alliansen vill därför använda styrkan i våra statsfinanser till investeringar som stärker hushållen, skolan och jobben."

En fråga till Per; Varför har Ni inte gjort det då under de sju år Ni suttit vid makten? Cirka 400 000 svenskar är arbetslösa i dag, vilket motsvarar cirka åtta procents arbetslöshet. Vi har enligt gängse definition "massarbetslöshet"! Du skriver vidare att "200 000 fler svenskar har ett arbete i dag jämfört med 2006".

Är detta ett seriöst sätt att bedriva opinionsarbete Per? Både du och jag samt de flesta andra i detta land vet att vi är en halv miljon fler medborgare i dag jämfört med 2006, så det vore väl mycket märkligt om vi inte hade fler sysselsatta i dag jämfört med 2006. Vill påminna om att det är skillnad på retorik och politik! Per skriver också "ordning och reda i ekonomin". Modigt gjort i och för sig med tanke på att staten gör ett underskott på 87 miljarder samt att Landstinget Västernorrland står inför ett befarat underskott på en halv miljard 2015.

Jan-Olov Häggström (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons