Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är lättare för er bilister och fotgängare att stanna

/

Många gånger är det ni privatbilister som orsakar att vi lastbilar blir stående i backar och orsakar olyckor, men vi får skulden.

Annons

Svar till Diket på Allehanda.se den 9/12. Din erfarenhet av långtradare och tyngre fordon är begränsad och att hela din insändare tyder på okunskap är tydligt. Jag har kört långtradare i många år. Vi börjar bena ut vid övergångstället.

Visst ska vi väl stanna men ni gångare har ju så mycket lättare att stanna och kunna visa den hänsynen till oss. Lär barnen stå still och kolla en extra gång så att de inte chansar på att gå över. Även om vi kör sakta har vi så tunga lass i regel att det kan vara svårt att stanna om det är halt.

För det andra tar det lång tid att starta upp igen och är det halt är det inte ens säkert att vi kommer därifrån och för det tredje är det inte miljövänlig körning.

Skulle ni vanliga bilister hålla hastigheten i stället för att köra så ojämnt som många gör skulle trafiken flyta betydligt bättre. Vi sitter högre än er vanliga privatbilister så vi ser längre, vi har också bättre belysning.

Summerar vi det hela så stå still vid övergångstället, ni har lättare att stanna och börja gå när vi passerat. Vi kan diskutera rätt och fel men vi långtradarchaufförer överlever medan du och andra fotgängare kan bli allvarligt skadade och i värsta fall dö.

Kör inte så ojämnt. Många gånger är det ni privatbilister som orsakar att vi blir stående i backar och orsakar olyckor, men vi får skulden.

Långtradarchauffören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons