Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dags att påverka kyrkan

Annons
Det är dags att påverka kyrkan

Den 16 september är det kyrkoval i Sverige. Förra gången deltog bara tio procent av de röstberättigade i valet. Det dags att höja den siffran ordentligt och på så vis låta kyrkomedlemmarna forma sin kyrka.

Som homosexuell i Sverige år 2001 förföljs och diskrimineras man av Svenska kyrkan, liksom av andra trossamfund. Det är en stor synd.

Då och då får man möta de mest horribla insändare i lokala tidningar som talar om "homosex som styggelse" och att "gayföreningar och medier förleder allt fler unga till homosexualitet". Ofta är det människor inom kyrkan som står bakom dessa insändare.

Dessutom får homosexuella par inte förrätta sitt partnerskap i kyrkan. I detta fall är det kyrkomötet, "kyrkans riksdag", som förvägrar oss inträde.

Vi förstår inte hur kyrkans folk kan hålla sig raka i ryggen och skandera om en öppen och kärleksfull kyrka när de behandlar homosexuella så dåligt. Vi förstår inte hur de kan vara så vilsekomna och så kategoriskt fördöma vår kärlek.

Den 16 september är det kyrkoval i Sverige och vi tror att det finns människor också inom kyrkan som "älskar sin nästa" och vet att "kärleken är störst av allt". Vi tror att de flesta människor i Sverige vill ha en kyrka som inte låser dörren om sig. En kyrka som hjälper, stödjer och sprider kärlekens budskap.

Gå och rösta den 16 september och rösta medvetet! Och undvik för Guds skull stolpskott som vänsterns andranamn till kyrkomötet, Nils-Arne Rehnström från Piteå, som vägrar att avgå trots att hans partistyrelse med Schyman i spetsen starkt uppmanat honom att göra så sedan det framkom att han är homofob.

Vi uppmanar också dig som har tänkt rösta att ta reda på vad dina kandidater tycker i dessa frågor.

Din röst för en kärleksfull kyrka, öppen för alla, är mycket viktig i kyrkovalet. Därför bör alla medlemmar i Svenska kyrkan nyttja sin rösträtt och gå och rösta!

Roger Johansson

ordförande RFSL-Piteå älvdal & norra Västerbotten

Jaana Juvonen

ordförande RFSL Roggbiv

Skellefteå

Johan Pålsson

ordförande RFSL Umeå

Mario Costa

ordförande RFSL Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons