Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är avståndet till sjukhuset som avgör

Det går inte att mörka fakta och i vissa fall rent av ljuga för att få igenom ett beslut till varje pris.

Annons

Svar till ”Bra akutvård trots avstånd” på Allehanda.se 6/11. Skulle man gå efter vad Du säger, så skulle man kunna lägga all akutvård i Umeå, Stockholm eller varför inte Bryssel.

Det är avståndet till akutsjukhuset som är avgörande om patienten kommer att överleva, beroende på hur svår skadan är och vilka resurser akutsjukhuset har. Helikopter kan vara det optimala vid svåra skallskador. Om sådan finns tillgänglig.

Att någon gör 1 000 operationer är ingen garanti, att kirurgen är bättre än en kirurg som arbetar vid ett lågvolymssjukhus och gör liknade operationer.

Det är kirurgers kompetens och skicklighet som är avgörande, vare sig de arbetar på i det här fallet Sollefteå sjukhus, regionsjukhus eller universitetssjukhus Det är kvalitén, kompetensen som är avgörande.

Att gömma sig bakom skumma signaturer är aldrig bra. Det är inte försvarbart: Att kalla offentligt demokratiskt valda företrädare och Svenssons för idioter som inget begriper. Det var just en sådan kommentar som partiledaren för S fick av en lokal landstigsfullmäktigeledamot från M, vilket är ett lika dumt uttalande. Ingen ursäkt har framförts.

När det gäller en av representanterna i akutgruppen, så ber han härmed om ursäkt för detta. Vi andra i gruppen tar starkt avstånd från allt sådant.

Svaromål: Att politiker inte vill kommentera förstår jag, det finns inte något att kommentera. Vad ska de säga? Man inser nu att inte alla fakta lagts fram i denna fråga.

Du avslutar med att det var ett dåligt möte. Vi var nog inte på samma möte. Flertalet tyckte att det var ett mycket bra möte, där man nu klargjorde hur katastrofalt det tagna beslutet slår så hårt mot Sollefteå sjukhus och invånarna i Kramfors och Sollefteå.

Det går inte att mörka fakta och i vissa fall rent av ljuga för att få igenom ett beslut till varje pris. Akutgruppen är Samhällsengagerade, granskande och kompetenta i sakfrågan.

JT Lindh

AKUTGRUPPEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons