Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den verkliga svenska fattigdomen

Annons

Visst finns fattiga barn i Sverige. Men det är inte
pengar som de saknar utan kärlek. Det är synd att många tror att barn ska må bättre om de får mer trendiga kläder, dyrare leksaker eller annat skräp. Man kan inte köpa verklig kärlek, glädje i hjärtat, självförtroende för pengar. Kärlek kan man bara få eller ge. Men från vem ska barnen få den när föräldrarna är på jobbet och fröken inte hinner med alla barn?
Det är svårt att vara älskat barn i ett land där många politiker tycker att barn är ett arbetshinder, där man ser ner på kvinnor som tar hand om sina barn i stället för att lämna dem hos en främmande människa. I ett land där man lär föräldrarna att överlämna sitt ansvar för uppfostrandet till någon annan.
Ur historiskt perspektiv är det under mycket kort tid som man i Sverige
bryter mot den gamla modellen som hela mänskligheten använt, och alla kan se (om de öppnar sina ögon) vart det moderna systemet leder.
Barn med stress, psykiska besvär, och allt mer alkohol och droger. Kanske Hanna Wiberg vet en bättre lösning, när den gamla modellen med hemmafru "knappast är någon framkomlig väg" och den moderna som används nu går åt skogen?
Självklart håller jag med henne om att kvinnor och män är lika mycket värda och borde ha lika lön för lika arbete. Men de borde också ha lika respekt oberoende av om de arbetar hemma eller utanför hemmet. Varför låta barnen betala priset för det som samhället misslyckats med?
I Sverige svälter inga barn. Fattigdomen har ett helt annat
ansikte, som påverkar barnens uppväxt och ökar risken för ett utanförskap.
BRETISLAV RYCHTA
GLAD FOR ATT INTE VARA UPPVÄXT I SVERIGE.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons