Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Den som är satt i skuld är inte fri"

Annons

I förra veckans ÖA har vi kunnat läsa att ett servicehus föreslås läggas ned. Av texten framgår att det finns 900 platser i äldreboenden. År 2011 fanns det 789 platser i kommunens äldreboenden, en siffra tydligt angiven på kommunens hemsida. När utökades antalet platser med 111 och vilka äldreboenden omfattas av ett utökat antal platser de senaste åren två åren?

Är det fråga om vita lögner, otillräcklig research eller bristfällig information?

I lördagens ÖA läser vi att skolskjutsar föreslås dras in på flertalet skolområden. Göran Persson (S) kommentar i början av 1990-talet, efter att ha tagit 285 miljarder ur AP-fonder för att rädda banker efter spekulationerna mot svenska kronan; " Den som är satt i skuld är inte fri."

Varför lyssnade inte den politiska S-majoriteten i Örnsköldsviks kommun på sin partiledare? Istället inleddes en pengarullning utan motstycke tio år senare.

Skuldberget 4,4 miljarder i Örnsköldsviks kommun ska betalas. Skulden drabbar givetvis offentlig sektor och de skattefinansierade verksamheterna, vård, skola och omsorg hamnar i strykklass.

Enligt nyhet i DN 20 september, ökar kommunernas inköp av privat vård, skola och omsorg – med fyra miljarder det senaste året. I vissa kommuner är nu hemtjänst, äldreomsorg och förskoleverksamhet nästan helt överlåtna till privata aktörer.

EVA GIDLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons