Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den falska miljöprofeten

Annons
Den falska miljöprofeten

Så har hon slagit till igen, Härnösands självutnämnda miljöprofet. Den minnesgode Härnösandsbon erinrar sig säkert Eva Goes som den drivande kraften när det gällde att ställa så stora krav på Hagraf att företaget ansåg sig tvunget att flytta till Polen.

Detta drabbade 300 anställda samt dessutom ett stort antal underleverantörer. I Polen drevs fabriken och kanske fortfarande drivs utan någon som helst rening av utsläppen. Vilken pyrrusseger för den globala miljön!

Ett annat typiskt uttalande från vår miljöprofet är när hon på frågan från en journalist "om varför hon som så kallad miljövän kunde köra omkring i en Volvo kombi av så gammal modell att den saknade avgasrening" svarade: Det här är ingen bil, det är en buss.

Buss? frågade journalisten. "Ja, eftersom jag använder den till att skjutsa mina barn till skolan så anser jag att den är en skolbuss".

Detta uttalande säger allt om nivån på hennes miljöengagemang.

I lördagens TÅ skriver hon en insändare i samma falska anda där hon undertecknar som ledamot av stadsbyggnadsnämnden. Kontentan av denna insändare är: "Gärna ekologiskt boende, men inte i närheten av mig. Bygg tvärsöver sundet på Lövudden så slipper jag drabbas".

En reflexion man kan göra är att hon, om hon nu är en sann förespråkare för en bättre miljö, skulle slåss för bägge alternativen. Bygg ekologiskt på båda sidor av Södra sundet. Men det gör hon inte och därför avslöjar hon sig som en falsk miljöprofet.

Snälla Eva Goes, ta inte fler initiativ. Härnösand har inte råd med det. Vi har inte råd att släcka entusiasmen hos kreativa människor som Anders Nyquist på grund av dina och andras utspel.

Pyssla gärna med dina indianer i Nordamerika och lämna oss övriga kommuninnevånare i fred.

Rolf Larsson

Moderat ledamot av kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons