Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den allra siste Marlboromannen är död

/

Eftersom Facebook gruppen "Alla vi som inte röker" har nästan 500 000 "gilla" så borde det finns minst lika många som vill skriva in sig på tobaksfritt2025.se.

Annons

Den allra siste Marlboromannen i USA är död. Han dog av sina tobaksskador som han hade blivit åsamkad på grund av att han glamoröst gjort reklam för Marlborocigaretter. I slutet av sitt liv gick han också ut som ett varnande exempel för ungdomar om tobakens skadeverkningar.

Själv lyckades han aldrig bli fri från nikotinberoendet.

Hur gick det för Känt folk röker Kent-männen, till exempel Hagge Geigert i tobaksbolagens reklamkampanjer i Sverige på 1970-talet?

Dags att sätta tobaksindustrin i konkurs.

Eftersom Facebook gruppen "Alla vi som inte röker" har nästan 500 000 "gilla" så borde det finns minst lika många som vill skriva in sig på tobaksfritt2025.se, Tobacco Endgame Rökfritt Sverige 2025, för att skapa en opinion i verkliga livet för att regering och riksdag i Sverige vidtar åtgärder nu för att tobakens skadeverkningar ska kunna avvecklas fram till år 2025.

Åtgärder för att tobaksbranschen inte kan fortsätta att ogenerat lura barn och ungdom in i nikotinberoende och på så sätt skaffa sig livslångt trogna kunder i ett evigt ekorrhjul.

Bo Hellgren

(med rötter i Skorped)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons