Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför gör din röst skillnad!

Annons

Det krävs motivering för att få fler att rösta i Kyrkovalet. Det räcker inte att bara uppmana till att rösta, det krävs faktiskt lite argument också. För mig finns tre viktiga skäl: Via personkryss säkra att engagerade, kloka och visionära företrädare gemensamt skapar god samverkan i kyrkans organ på lokal, stifts och i kyrkomötesnivå. Kyrkopolitiken är i högsta grad beroende av hur väl samarbetet fungerar mellan politiker och medarbetare. För det andra påverka hur vi vill se hur kyrkans roll ska utvecklas i vårt samhällsarbete så som de olika grupperna ("partierna") formulerar sina mål. I synen på framtidens välfärd t.ex. Vill du att kyrkan ska bli mer synlig och aktiv som aktör av välfärd, t.ex. äldreboenden, hemtjänst med offentlig finansiering som bas? Och att vara en idéburen aktör som också kan ge plats för ideellt arbete samt vara oberoende av vinstintressen. Så vill jag jobba! Här behövs insatser på både nationell nivå för att bygga kompetens och kapacitet för att bli mera operativa i hela landet.

För det tredje frågan om fortsatt utveckling av den unika mötesplats som gudstjänsterna och allt vad som ryms i den. Jag vill tillhöra och stödja en kyrka som mycket starkt bygger den unika mötesplatsen, gudstjänsten, via musiken, bön och lovsång, förkunnelse och allt som tydligt ger gemenskap med Gud, människor och samhället. Jag vill fortsätta tillhöra en kyrka som tar vara på varje människa, respekterar individen och uppskattar mångfald. Är alla nomineringsgrupperna tydliga i den frågan?

Som kandidat till stiftsfullmäktige och kyrkomötet för "Kristdemokrater för en levande kyrka" är det en kort sammanfattning av vad jag vill jobba för!

Sverker Ågren

kyrkvärd, landstingspolitiker (KD) m.m. Stigsjö, Härnösand.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons