Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig skötsel av vägen

Annons

Det gäller väg mellan Nordankäl-Tågsjöberg, väg 977

Nu är jag arg, riktigt arg.

Jag har bott längs väg 977 i 29 år. Det är den absolut kortaste sträckan mellan Junsele och Ramsele, samt flera andra platser runt om.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om, den dåliga skötseln av vägen, men väljer att gå rakt på sak. Vi har nu fått veta att de tänker riva upp vår asfaltväg och göra grusväg av den. Jag har skrivit till trafikverket upprepade gånger och protesterat.

Det kör mycket tung trafik efter vår väg, taxi, ambulans, vanlig trafik, massor av turister på sommaren med mera. Har nu i mitt tycke fått ett mycket märkligt brev av Samhälle region mitt, där man påstår att väg 977 är en grusväg. Jag har tittat på vägen i 29 år i stort sett varje dag, och har sett klart och tydligt att det är en asfaltväg. Alla vägar är väl grusvägar i grunden, men nån gång måste de väl upphöra att vara grusvägar, när de tydligt och klart är belagda med asfalt.

Jag vet inte när vägen asfaltbelades, men så långt som 35-40 år tillbaka, säger andra som bott här längre än mig. Det finns som vanligt inte några pengar till vår väg, men hör av andra att grusvägar i närheten ska asfaltbeläggas (är inte avundsjuk på dem), men finner det märkligt att man inte sköter befintliga vägar först.

Det är lerjord här i Lillterrsjö med omnejd, så när det regnar eller är vår så blir det bara lera. Jag kan se framför mig all trafik sitta i leran, långt in i skogen. Då dyker nästa problem upp, vi har ingen mobiltäckning heller så vi kan inte ringa efter hjälp.

Den 14 september fick jag plötsligt se att de lagt ut kabel för att räkna trafiken någon kilometer från Nordankäl.

Det är lika märkligt i mitt tycke, trafikverket har låtit hålen och pucklarna bli så stora i vår och sommar så att bilisterna har tvingats ta vägen över Kilforsen, Betåsen. Då passar man på att se hur många som kör väg 977. Men jag som bor här precis efter vägen kan se att det är många tappra som kör här ändå, speciellt mycket tung trafik.

Lita på att även jag skulle ta en annan väg om jag kunde.

Bilarna tar mycket stryk, stötdämpare och avgasrör går sönder på löpande band. Vi som bor här kan inte åka vare sig buss eller tunnelbana. Min besvikelse är stor, jag betalar under protest, min vägskatt.

Anette Nilsson-Sjöberg

som bor längs en asfaltväg 977, sen 29 år tillbaka( så det så)!!!!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons