Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags kompensera pensionärer

Annons

E När regeringen nu höjt arbetslöshetsersättningen (valfläsk) bör det vara dags att också kompensera oss pensionärer för den eftersläpning av pensionerna på cirka tio procent som skett sedan början av 1990-talet, bland annat genom tricksandet med basbeloppen. Om Ringholm såg ut som en kissnödig småpojke när han skulle avslöja att A-kassan höjts, hur skulle han då bete sig om han efter valet blev tvungen att bekräfta återställandet av pensionerna till rätt nivå?
Sanningen är den att de styrande har svårt att inse att pensionärerna, på grund av det stora antalet, utgör en maktfaktor i kommande val. När vi går in i det nya pensionssystemet år 2003 kommer eftersläpningen av pensionerna att bli cementerad för all framtid. Och vet vi vad det nya pensionssystemet kommer att innebära? Med tanke på regeringarnas tidigare ageranden är det knappast troligt att det blir några förbättringar, snarare tvärtom.
Det anmärkningsvärda i sammanhanget är emellertid att det, så här drygt fyra månader före valet, inte finns något parti som har värdesäkringen av pensioner i sitt valprogram. Det finns dock ett undantag, SPI = Sveriges Pensionärers Intresseparti, med förgreningar även till Örnsköldsvik.

Vi måste kämpa för våra pensioner i framtiden och då är SPI ett lämpligt parti att rösta på. Göran Persson & Co måste lära sig att man inte kan göra hur som helst med våra pensioner, i regel intjänade under ett långt yrkesverksamt liv. Utgången av valet i höst blir avgörande för hur det nya pensionssystemet nästa år slutgiltigt kommer att utformas.
PENSIONÄR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons