Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för förändring 

/

Annons

Var det bättre förr? Frågar du äldre personer är svaret alltid JA. Många yngre svarar kanske och lägger ofta till "men det kan bli ännu bättre". Många saker i Örnsköldsvik diskuteras ovanligt mycket. Jag tänker på: Sörköraren, Ting 1, Hotellet, saltmagasinen och vindkraften.

 Allt som oftast är det den äldre generationen som tycker att sakerna är fula, för stora eller att det helt enkelt ska vara som det alltid har varigt. Vår stad har gått från en trist småstad till en stad fylld av liv och rörelse. Denna förändring har inte skett på grund av att vi sitter ner och nöjer oss med det som varit utan vi har kommit dit vi är för att vi har en strävan efter något ännu bättre.

Den äldre generationen är trygga i historien medans de unga vill ta tillvara historien och utveckla den till något som passar det samhälle som de vill forma och leva i. Ibland på andras bekostnad men allt som oftast är det ett pris man måste vara beredd att betala.

När vi ständigt pröva den verklighet vi lever i och sträva efter att göra verkligheten ännu bättre skapar vi ett samhälle som är konkurrenskraftigt. Att skapa framtidstro genom att aldrig tillåt sig att hamna på efterkälken.

Vissa personer använder gång på gång vår historia som ett argument mot förändring. Förringa inte vår historiska arv men se till att blicka framåt istället för att se bakåt. Det var inte bättre förr.

Avslutningsvis: flytta Sörköraren – den står i vägen… för något ännu bättre.

M Sellgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons