Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att något händer

Annons
Dags att något händer

För några veckor sedan anordnades i Sollefteå kommun en välkomstträff för att hälsa alla nyinflyttade välkomna. Och det var väl gott och väl, för vi behöver alla nya skatteintäkter vi kan få.

Men det skulle också vara på sin plats att samla alla arbetsföra - som vill stanna kvar i kommunen - till en trivsam träff med lite förtäring och samtidigt informera om vad som arbetsmässigt händer i vår kommun och även ge dessa tillfälle att ställa frågor till våra kommunpolitiker.

Statliga jobb försvann i och med garnisonsnedläggningen men även privata företag med stora vyer har bidragit till arbetslösheten. I snart två års tid har politikerna sagt att det kommer jobb men det tar tid (kan det handla om "ljusår"?)

Är det inte dags att någonting händer? Cirka 50-60 statliga jobb i nuläget, mot utlovade 300, privata 300(?) och detta efter cirka två år.

Det har i en tidningsartikel för cirka ett-ett och halvt år sedan, sagts av någon kommunpolitiker att för alla som ville stanna kvar i kommunen skulle det ordnas arbete. Är målet uppnått?

Kommunen fick ju nyligen fem miljoner kronor av staten. Ta en liten "skärv" av dessa pengar och ordna en informationsträff även för arbetslösa, innan pengarna försvinner i något svart hål eller ytterligare tripper "over there". Vad har dessa resor givit oss skattebetalare, något resultat har ännu ej redovisats.

Löften kommer, löften går, vi står inför ett valår.

Tagghuding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons