Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiets och regeringens löften

Annons
Centerpartiets och regeringens löften

Socialdemokraterna och centerpartiet kohandlade om försvarsnedläggningen. Därav den svårighet man, hos allmänheten i Sollefteå, haft att förstå varför man skulle drabbas så hårt. Sedan såg man myndigheten hytta med fingret och höja rösten som svar på visat tvivel om kvalitet i de åtgärder man lovat.

Att vi nu lyssnat, så att vårt öra krullat sig i vinterns kallblåst, har inte gett oss något att höra. Nu har man kommit på att det inte är antalet arbetstillfällen utan kvalitén på de åtgärder man vidtagit, som skall räknas.

Vad är kvalité på ett arbete? Så långt jag levat har det betytt att det dragit bärgning till den arbetande och dennes familj. Tydligen har det utan att jag märkt det fått en annan betydelse. Har jag lyssnat för enträget efter suset av de arbeten som, på rosenkantade vingar, skulle komma till Sollefteås räddning.

När jag så hör vårt kommunalråd försöka formulera dessa meddelanden från regeringen, om att deras skyldigheter nu är uppfyllda, till ett positivt budskap, riskerar det sista av mina väderbitna öron att falla av.

Sollefteås näringsliv har under mycket lång tid varit baserat på statens, landstingets och kommunens verksamheter. Nu har staten både med kropp och själ dragit sina färde. Landsting och kommun lider av de inkomstbortfall en minskande befolkning och konjunkturnedgång dragit med sig. Kunde man inför dessa hot på något sätt ha förberett sig? Vilka visioner har ledaren uppvisat och vad har man åstadkommit, som skulle ge någon väljare hopp om framtid och framgång. Den aktivitet man uppvisat har ju mest bestått i att man kivats inbördes.

Kommunledarna fortsätter med samma ideologi, och samma styrelse. De har under åren vuxit in i den trygga struktur stat och kommun givit och står naturligtvis maktlösa när grundvalarna sviktar.

Vad jag inte kan förstå är att kommunledningen finner fortsatt förtroende, när nu socialdemokratin centralt också har ansett sig inte behöver värna om väljarna i Ådalen. Vad finns då kvar för det röda Ådalen att tro på.?

Löftena skulle ej svikas,

nej de stod björnfast kvar.

Regeringen med centern att hålla

allt vad de lovat har.

Men den som tror skall finna,

av löften finns inget kvar.

Mauritz Johansson

Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons