Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern har stakat ut vägen

Annons
Centern har stakat ut vägen

Centerpartiets ledande kommun-, landsting- och regionpolitiker har i dagarna två, vid kommundagarna i Borlänge stakat ut vägen fram till en valframgång den 15 september!

Partiordförande Maud Olofsson är bered att ta täten i detta långlopp och hon formulerade i sitt anförande målbilden på följande sätt:

"Centerpartiet ska ta strid med regeringen och det socialdemokratiska maktinnehavet. Socialdemokraterna är ansvariga för den politik som klyver landet både regionalt och socialt och som tvingar in människor i passivitet. För att bryta denna utveckling krävs lika villkor. Lika villkor handlar dock inte om att det ska se likadant ut överallt utan om att människor och företag ska få verktygen för att kunna växa och utvecklas.

För att alla människor ska få delta i, och utveckla, samhället krävs ett annat synsätt än det som socialdemokraterna anlägger. Det handlar om att ge människor makt över sin vardag. Det handlar om att låta alla delar av landet vara med och bidra till den gemensamma tillväxten. För att göra detta möjligt krävs en ny regering!"

Detta är det Mauds och centerpartiets nationella uppdrag, men nu gäller det för oss västernorrlänningar att även ta denna strid med socialdemokraterna på lokal och regional nivå. I centerpartiets länsprogram för Västernorrland skisseras följande målbild för det regionala mästerskapet:

"Västernorrland ska bli ett län som sjuder av aktiviteter. Många små- och medelstora företag gör att det finns ett stort utbud av olika spännande arbeten, både inom nya sektorer som IT, besöks- och underhållningsmarkanden, men även gamla beprövade som förädling av träråvara. Genom pendeltåg mellan Umeå- Sundsvall- Östersund har möjligheterna till att söka nya arbeten kraftigt förbättrats. Det har även blivit möjligt med snabba kommunikationer till Trondheim och mot Finland. Det som nu är vår region omfattar långt över en halv miljon människor, en mittnordisk arbetsmarknad. Det finns även ett pulserande nöjesliv, dvs ett stort utbud av bland annat kultur- och fritidsevenemang, restauranger mm. Vi har även ett internationellt erkänt Mittuniversitet med verksamhet i länets alla delar samt en väl fungerande kollektivtrafik som kan köra på ett bra väg- och järnvägsnät".

Målet är utstakat, motståndaren utpekad och utmaningen antagen. Så västernorrlänningar valrörelsen har börjat och tillsammans når vi ända fram!

Jonny Lundin

Centerpartiet i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons