Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg fler lägenheter i inre hamnen

Annons

E Jag blir så less när jag läser Göte Nordmars insändare om det planerade nybygget i hamnen. Det är tur att det inte är bakåtsträvare som tar de viktiga besluten här i kommunen. Allt kan inte vara som det alltid har varit. Hur ska vi då kunna få människor att flytta till Ö-vik? Hur ska vi få dem som flyttat härifrån att återvända om de hela tiden ser denna bakåtsträvan och avundsjuka.

Jag har själv rest en hel del och även bott på andra platser, men det är i Ö-vik jag trivs bäst. Det som förstör bilden är denna avundsjuka och rädsla för förändring hos vissa människor som går under den klassiska parollen Det var bättre förr! Missförstå mig inte, jag tycker det är otroligt viktigt att bevara historien och de kulturella värdena, men vi måste även satsa på framtiden och inse att nya tider kräver nya insatser och nya möjligheter.

På 30-40-talen var det förmodligen motiverat med en hoppbacke. Dagens barn och ungdomar spelar innebandy, ishockey, golf med mera, flertalet sysslar i alla fall inte med backhoppning. Det är samma sak med boendet, det finns många som vill ha den typen av boende som byggföretaget Peab nu har föreslagit i hamnen. Hamntrafiken är inte i dag vad den var för 100 år sedan. Då är det väl bättre att göra något vettigt av hamnområdet. Se bara vilket liv och vilken rörelse det blivit vid Arkenområdet!

Att det enbart skulle vara karriärister som vill bo i hamnen måste anses vara rent nonsens. Förresten vad är det för fel att vara karriärist? Det beror väl på vad man lägger för värderingar i det? Dessutom tror jag att de flesta som visat intresse är sådana som i dag har hus som de i så fall döljer för att de vill ha ett annat boende.
Visar sig intresset stort, så bygg ett komplex till bredvid!


PENTHOUSE JA TACK!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons