Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryter kommunen mot lagen?

/

Annons

Jag är en pensionär på 76 år som behöver ekonomisk hjälp för köp av mina mediciner och läkarkostnader. Jag har en massa sjukdomar som dagligen behöver medicineras och kontrolleras av läkare. Det kostar mig en massa pengar som jag inte har råd med, därför ber jag om hjälp ekonomiskt engångsstöd av kommunen. Frikortet för apoteket är slut så jag måste betala kontant tills jag nått högkostnadsskyddet.

Jag är beroende av min medicin men det förstår inte sociala eller vill inte förstå! Mina sjukdomar är livshotande, så jag måste ha min medicin. Förstår inte eller har inte försörjningsstödet någon som helst vetskap om vad det kostar att vara sjuk som pensionär, med läkarkostnader, resor och mediciner? Jag bara undrar. Jag måste till sjukhuset för läkarkontroll fem till sex gånger per månad

Jag söker stödet enligt lagen om försörjningsstöd 4 kap 1 och 3 § sociallagen, men får avslag varje gång. Nu undrar jag om det strider mot lagen? Jag får ett beslutsmeddelande ett par månader efter ansökan, och att jag kan överklaga beslutet. Detta har jag gjort både till Förvaltningsrätten Härnösand och Kammarrätten i Sundsvall men fått avslag. Ingen respons alls!

Detta tycker jag har gått alldeles för långt, har ingen möjlighet till hjälp någonstans. Är detta det Sverige vi vill ha? Jag bara undrar. "Man måste vara frisk för att vara sjuk!" Sparka på den som redan ligger ned, och var mån om den starke. Tycks sociala Sverige tycka!

Jag har funderat många gånger på att ge upp. Men då tänker jag att de ska inte få bestämma när jag ska dö!

När ska Socialsverige börja fungera igen? Jag bara undrar.

Gösta Rödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons