Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryt de muslimska kvinnornas isolering

Det är kanske behjärtansvärt att ordna danskvällar för asylsökande för att bryta deras isolering. Men detta gagnar inte kvinnorna från muslimska länder.

Annons

Till diakonen i Anundsjö. Det är kanske behjärtansvärt att ordna danskvällar för asylsökande för att bryta deras isolering. Men detta gagnar inte kvinnorna från muslimska länder. Tvärtom, de blir ännu mer isolerade. Männen går till dansen men de tillåter inte sina kvinnor att delta i danskvällar där män och kvinnor deltar tillsammans.

Vad gör ni för dessa kvinnor? De är välkomna till dansen säger ni kanske. Men det finns inte i deras tillvaro att kvinnan får delta. Andra män får inte ta i deras fruars hand ens för att hälsa.

Ordna till exempel fika en gång i veckan för familjerna och ha information om enkla saker och de får lära sig enkla svenska fraser. Ordna symaskiner så kvinnorna får sy till exempel.

Det är viktigast att bryta kvinnornas isolering för deras män är inte intresserade av att bryta sina kvinnors underordnade roll i familjen. Nej, ordna för kvinnor i första hand. Lär om deras (kvinnors) roll i samhället, det finns en bra bok som belyser detta, "En gyllene bur" av Carmen Bin Ladin.

Stärk kvinnors roll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons