Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråttom att riva ner

Annons
Bråttom att riva ner

Svar till Elisabet Lassen angående insändare i TÅ den 6 mars:

Du skriver att vi inte har råd att vänta. Med andra ord, nu är det bråttom att riva ner vårt samhälle! Vad har ni gjort sen i maj 2001, då vi lade vårt bud på 5 miljoner kronor? Har ni utnyttjat tiden för att sälja ut hyresfastigheterna för annan verksamhet än boende? Har ni försökt locka hit hyresgäster eller köpare?

Nej tvärtom, du säger själv i en tidigare insändare att "i Ramsele vill ingen bo". Det förklarar din inställning i frågan - och brist på vilja att hitta lösningar.

Nej, någon avveckling av SBAB:s fastigheter genom försäljning till andra verksamheter än boende tilltalar inte kommunen. Vi känner till flera fall där man förhalat handläggningen och försvårat köpet. SBAB skyller på att kommunen måste ta beslut i frågan och kommunen säger sig inte vara ägare till fastigheterna och kan därför inte sälja, och så vidare.

Kommunens tjänsteman och chef för fastighetsnämnden är Arne Eriksson. Han är dessutom vd i SBAB, så varför är den här kommunikationen så svår?

Genom detta agerande har nu kommunen missat avveckling genom försäljning av 20-25 lägenheter i Ramsele, men kostnaderna har man kvar. Vill inte kommunen/SBAB sälja ut fastigheterna?

Det företagarpar från Stockholm som skrev till dig om sina företag och ville köpa två fastigheter i Ramsele, de fick inte ens ett svar på sitt brev, de bjöds inte in till kommunen för en diskussion. Varför, Elisabet, tycker du att vi har för många entreprenörer?

Beträffande pensionärsbostäderna på Hagavägen har vi uttryckt önskemål om att dessa ska säljas på rot, där de står, som fritidshus. Till stockholmare, norrmän, tyskar och före detta Ramselebor. Vi fick också ett löfte av dig och kommunchefen den 13 februari att jobba vidare med detta. Glada i hågen att åtminstone ha räddat dessa hus till eftervärden började vi diskutera marknadsföringsåtgärder. Men då får vi beskedet att kommunstyrelsen den 12 februari beslutat och uppdragit till fastighetsnämnden att försälja Hagahusen för avflyttning. Detta viktiga beslut sa ni ingenting om.

Husen på Hagavägen duger som fritidshus på Risön i Sollefteå, men inte i Ramsele!

Du säger vidare att kommunen vill samarbeta med lokala intressenter. Det låter bra, du är välkommen till oss att diskutera långsiktiga utvecklingsplaner för det framtida boendet, eftersom kommunen saknar sådana. För att lyckas bryta den negativa trenden krävs mod att göra något annat än att riva ner, det krävs en vilja att söka lösningar på problemen och framför allt: man måste ha förtroende för dem man samarbetar med.

Ing-Marie Nilsson

Ramsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons